اگر برای کابل کشی ساختمان ها از سینی کابل استفاده میکنید لازم است برای ایمن ماندن سیم و کابل ها در سینی کابل اقداماتب انجام دهید، ایمنسازی کابلها در داخل سینی کابل از اهمیت بالایی برخوردار بوده و به دلایل مختلف که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد باید انجام شود، در این مقاله از سری مقالات آموزشی لیام گستر 3 راهکار مراقبت از کابل ها در سینی کابل را بررسی خواهیم کرد.
کابلکشی ایمن باعث حفظ و ایجاد فاصله مناسب بین کابلها، نگهداری آنها در سینیها و محدود کردن آنها به مکانهای خاص درون سینیها (از نظر ایجاد نویز و اختلال بر روی یکدیگر) میشود. افرادی که مسئول طراحی و نصب کابل ها در سینی کابل هستند، باید فواصل بین اتصالدهندهها را در سینیهای کابل مشخص کنند.
هرچند وزن کابل به خودی خود آن را در حالت مناسبی در سینی نگه میدارد، اما توصیه میشود که همه کابلها را به کمک بست های کمربندی ببندید تا در شرایط غیر عادی یا خرابی، از محل خود خارج نشوند و حرکت و جهش ناگهانی نداشته باشند.
لازم به ذکر است که برای خرید انواع سینی کابل و نردبان کابل میتوانید با فروشگاه لیام گستر از طریق شماره های درج شده در سایت در تماس باشید.
جهت استفاده از فرصت مشاوره رایگان برای انتخاب بهترین محصول با کارشناسان لیام گستر در ارتباط باشید.
راهکارهای ایمن سازی کابل ها در سینی کابل
3 راهکار اساسی وجود دارد که برای ایمن کردن کابل ها در سینی کابل مورد استفاده قرار میگیرد. رعایت این راهکار ها، علاوه بر افزایش ایمنی، به کاهش خطراتی مانند خرابیهای ناشی از حوادث ناگهانی و حرکت غیر مدیریت شده کابلها کمک میکند. از طرف دیگر، استفاده از سینی کابل با استانداردهای مناسب، امکان دسترسی به کابلها را نیز راخت تر میکند و در صورت نیاز به تغییرات یا تعمیرات، این فرآیندها را سریعتر و کمهزینهتر میسازد. به طور کلی، ایجاد یک سیستم سینی کابل ایمن و مرتب باعث بهبود عملکرد و پایداری شبکه کابلی میشود و همچنین هزینههای نگهداری و تعمیرات را کاهش میدهد.
راهکار اول : کابل ها را به صورت عمودی نصب کنید
اگر نمیتوانید کابل ها را به صورت افقی در سینی کابل نصب کنید، بهترین راهکار این است که کابلهای مورد نیاز به طور ایمن بر روی قطعات عرضی و به صورت متقاطع بسته شوند. ممکن است لازم باشد که کابلهایی با قطر کوچکتر نیز به طریقی محکم تر نسبت به کابلهای با قطر بزرگتر بسته شوند یا به سینیهای کابل متصل شوند تا از آویزان شدن آنها از سینی جلوگیری شود. در صورتی که کابلها از یک سینی به سینی دیگر منتقل میشوند یا وارد مسیرهای انتقال یا محفظههای دیگر میشوند، نیاز به پشتیبانی اضافی نیز وجود دارد.
انجام این راهکار برای ایمن کردن کابل ها در سینی کابل به شما این اطمینان را میدهد که کابلها به درستی نصب و نگهداری شده و از سینیها یا محلهای خود خارج نمیشوند که ممکن است به عواقب ناخوشایندی داشته باشد و سیم کشی ساختمان را دچار مشکل کند. علاوه بر این باعث کاهش خطرات مانند تغییر مکان ناگهانی کابلها، خرابیها و قطعی در شبکههای کابلی میشود که با انجام این کار میتوان از عملکرد بهینه و دوام طولانیمدت سیستم کابلی اطمینان حاصل کرد و از مواقعیتهای خطرناک جلوگیری نمود.
راهکار دوم : توجه به عوامل محیطی و دما محیط
بالا رفتن و یا پایین آمدن بیش از حد معمول دما در محیط هایی که از سینی کابل استفاده میکنند باید مورد توجه قرار گیرد چرا که سیم و کابل ها با توجه به ماهیت فلزی که دارند در برابر دمای محیط حساس بوده و از خود واکنش نشان میدهند به همین دلیل باید سیم و کابل ها را به صورت فاصله دارد از هم دیگر نصب کرد تا در صورت بالا رفتن دمای محیط مشکلی ایجاد نشود و همچنین شخصی که مسئولیت کابل کشی را به عهده دارد باید در انتخاب سیم و کابل و سینی کابل مناسب با دمای محیط اقدامات لازم را انجام دهد.
راهکار سوم : به ظرفیت سینی کابل توجه داشته باشید
یکی از مهمترین و رایج ترین مشکلات در استفاده از سینی کابل ها بارگیری بیش از ظرفیت آنها است که بدون در نظر گرفتن ابعاد و ضخامت سینی کابل بر روی آن سیم و کابل سوار میشود و باید حتما در این مورد اقدامات زیر را انجام داد:
سیم و کابل های اضافه و بلا استفاده را از مدار خارج کنید.
بر اساس وزن سیم و کابل های اضافه، سینی کابل اضافه کنید و برای کابل ها از عایق های استاندارد استفاده کنید.
به روز شده در 9 اسفند 1402